Siirry mökkien varausjärjestelmään ja uusille kotisivuille tästä

Avaamme leirintäalueen tänä vuonna perjantaina 13.5.2016.
Kalastuskauden avajaiset lauantaina 21.5.2016 klo 12.00.
Kalanistutukset talvella: Ensimmäinen istutus  tehdään ennen pääsiäistä.
Huom! A-mökkiä, Peuran majaa  vuokrataan myös talvella, puh. 08 874 138.
Peuran maja on Iso-peuralammen rannalla oleva erillen mökki (WC, suihkuja  sauna mökissä).

Pikalinkit:
Mökit ja hinnasto
Juhannus
Kausipaikka matkailuajoneuvolle, kesä 2016
Facebook
Manamansalon kalastus
Oulujärven retkeilyalue
Ajankohtaista
Aktiviteetit
Historia
Kartat ja kulkuyhteydet
Luonto
Ohjeet ja säännöt
Palvelut
Reitit

Viiden tähden leirintäalue, Manamansalon virkistyskalastusalue sekä Oulujärven retkeilyalueen opastuskeskus sijaitsevat Kainuun meren Onnellisten saarella, keskellä Suomea hyvien kulkuyhteyksien päässä!

Aktiviteetteja ja luonnon rauhaa. Manamansalo tarjoaa erinomaiset puitteet onnistuneeseen lomaan. Aktiviteetteja kaipaaville on tarjolla mm. tennis-, sulkapallo ja lentopallokentät ja vuokrattavana on myös veneitä ja polkupyöriä. Upeat hiekkarannat houkuttelevat auringon palvontaan. Luonnonystävät arvostavat helppokulkuista polkuverkostoa jäkäläisissä mäntykangasmetsissä. Lukuisat kirkasvetiset suppalammet houkuttelevat keittämään kahvit nuotiopaikoilla, joita on riittävästi.

Viiden tähden palvelut tekevät Manamansalosta kaiken ikäisten suosikkikohteen. Manamansalon palvelukokonaisuuden pitkäjänteinen kehittäminen on vuosien varrella saanut ansaitsemaansa tunnustusta. Mm. Metsähallituksen ympäristöpalkinto, valinta vuoden Caravan-alueeksi sekä viiden tähden leirintäalueluokitus ovat takeena korkeasta laadusta.

Kalastajille Manamansalo on todellinen helmi. Oulujärven kala-apajat houkuttelevat monipuolisuudellaan. Kainuulaiseen ystävällisyyteen kuuluu, että Oulujärven parhaat ottipaikat paljastetaan kirjasessa, jota myydään leirintäalueen vastaanotossa. Luvat voi hankkia paikan päältä tai kätevästi portilla olevasta automaatista ympäri vuorokauden. Vuokrattavana on myös soutuveneitä. Manamansalon kalastusalueeseen kuuluu viisi kirkaspohjaista suppalampea, joissa on luonnonkantaista siikaa, haukea ja ahventa. Lisäksi istutetaan säännöllisesti onkikokoista kirjolohta, nieriää, järvilohta ja taimenta. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Kalastajille alue tarjoaa lähestulkoon rajattomasti mahdollisuuksia.

Päiväkäynnille vai koko kesäksi? Manamansalo toivottaa Sinut tervetulleeksi, tulitpa vain päiväseltään tai pitemmäksi aikaa. Vuokramökkejä on 19 kpl, telttapaikkoja 50 kpl ja sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja on alueella 140 kpl. Kausipaikkoja myydään vain 35 kpl ensiksi ehtiville. Vierasvenesatamassa on venepaikat 12 venekunnalle. A-oikeuksin varustetussa ravintolassa voit syödä hyvin ja nauttia lomastasi Kainuun meren maininkeja kuunnellen. Viisi tähteä velvoittaa hyvään palveluun.

Oulujärven retkeilyalue
Tiesitkö, että Suomen ainoa sisävesillä sijaitseva valtion retkeilyalue löytyy meiltä, Oulujärveltä ja Manamansalon leirintäalue toimii sen opastuskeskuksena. Retkeilyalueen saarille pääset vuokraamalla veneen, jos oma vene ei sattunut tulemaan mukaan. Venettä et välttämättä tarvitse, sillä osa retkeilyalueesta sijaitse myös ihan leirintäalueen ympärillä. Oman mökkisi ikkunasta voit parhaassa tapauksessa kokea sekä Oulujärven jylhän merellisyyden että suppalampien pienimuotoisen herkkyyden.

Lapsille Manamansalo on elämys. Pitkät hiekkarannat, minigolf, pelit ja muut harrastusmahdollisuudet hyvin hoidetussa ympäristössä ovat lapsiperheiden pitempiaikaisemmankin viihtymisen takeena. Matalat hiekkapohjaiset rannat soveltuvat hyvin lasten leikkeihin. Lapset osaavat arvostaa Manamansalon kiehtovaa historiaa!

Merirosvoja ja tervansoutajia
Manamansalon, Oulujärven ja Kainuun historia on rikas. Manamansalon saarella huilasivat tervansoutajat 1800-luvulla jopa yli 300 km soutumatkallaan lähes Venäjän rajalta Ouluun. Kainuu oli silloin maailman tärkein tervan tuottaja ja mm. Iso-Britannian maineikas armeija oli riippuvainen kainuulaisesta tervasta. Puulaivat kun lahoavat ilman tervaa. Tervan arvosta kertoo sekin, että Suomen viimeisimmät makean veden merirosvot melskasivat Ärjanselällä vielä 1860-luvulla. Ei onneksi enää.

Monipuolinen
Manamansalon leirintäalue on avoinna 13.5.-18.9. vuonna 2016. Kesällä on tarjolla kaikki suven ilot ja riemut mahtavissa maisemissa. Syksyisin Manamansalo vetää puoleensa marjastajia ja muita syksyn väreistä ja tunnelmasta nauttivia.

Tervetuloa !